Zagubieni.pl • Regulamin • Rangi • Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Rejestracja • Zaloguj   

Poprzedni temat «» Następny temat
Zoofilia
Autor Wiadomość
Pan Anonim 

Wysłany: 2007-09-19, 21:29   
   Ulubiona postać: John

Mat, powiem tylko tyle (może i modowie stwierdzą, że spamuję):
bez komentarza...

lauregold 
kobieta pracująca ;)

Wysłany: 2007-09-19, 21:36   
   Ulubiona postać: Sawyer

Zoofilia.... straszne zboczenie i nie ma w tym nic fajnego. A jak ktoś tu twierdzi ze zwierzątkom jest dzięki temu dobrze to sorry ale głupie myślenie. To jest zboczenie jak każde inne, nie mozna tego pochwalać a wręcz przeciwnie-potepiać!! Ale no serio nie moge sobie tego nawet wyobrazić, żeby ktoś czerpał przyjemnosć ze stosunku z psem czy kotem... A wy sobie to wyobrazacie? Wątpie... wiec tu chyba nie ma nad czym za bardzo dyskutować bo zoofilia to jedna wielka patologia...

lemonka 

Wysłany: 2007-09-19, 21:40   

Więc Mat...wyobraź sobie, że ktoś 10 razy większy podchodzi do ciebie i zaczyna...ekhm...myślę, że nie będzie najprzyjemniejsza rzecz jaką przeżyłeś

Mat 
I don't feel pain

Wysłany: 2007-09-19, 21:42   
   Ulubiona postać: Ana-Lucia

No oczywiście, że tak.
Nie mówie o takich małych zwierzątkach, psach czy kotach. To już kompletnie chore i ochydne... Ale jak z taką świnią czy cuś ;d to raczej zabawne xd

Tears don't fall

lauregold 
kobieta pracująca ;)

Wysłany: 2007-09-19, 21:43   
   Ulubiona postać: Sawyer

Mat napisał/a:
Ale jak z taką świnią czy cuś ;d to raczej zabawne xd

Zabawne??!!?? O rany.... no przepraszam Cię bardzo ale co w tym zabawnego widzisz? Próbowałes że tak Ci się to podoba i tak bawi? To jest chore jak z każdym innym zwierzęciem.

lemonka 

Wysłany: 2007-09-19, 21:47   

No cóż....zabawne...ze świnką ;|;|;| nie nie ja nie mogę...jak mozesz mowic ze to zabawne...na serio nie czujesz obrzydzenia?? mowisz jakbys to robil

Mat 
I don't feel pain

Wysłany: 2007-09-19, 21:48   

No mnie to bawi, jak ktoś jest taki niewyżyty, że musi się na zwierzęciu wyżywać o.O Of kors nie próbowałem i nie spróbuje, bo nie mam aż takich potrzeb seksualnych :shock:

Tears don't fall

ania_o 
Mmm... Peanut butter

Wysłany: 2007-09-20, 12:42   
   Ulubiona postać: Claire

Obrzydliwe i okropne. Mat, ja w tym nie widze nic zabawnego ... To jest chore. Żadne zboczenie nie jest zabawne.
Takie zwierze napewno sie boi i potem ma zniszczoną psychike.

Lost not yet found
Breathing in misery
Hope lurks around
When will the sun ever shine on me
I need love to come carry me
Take me away
Please someone find me
/Ledisi Lost&Found/

Flash
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-20, 12:49   

Mat nie spodziewalem sie tego po tobie xD

Co do tematu , to ohyda i naprawde... ja nie wiem jak to w ogole mozna. Trzeba byc za przeproszeniem poje**** czlowiekem zeby to robic. Juz bardziej rozumiem Nekrofilie (choc wiaodmo ze to wcale nie gorszy shit). W ogole co za temat o.O

mielny 
cry me a river

Wysłany: 2007-09-20, 14:01   
   Ulubiona postać: John

ja tam też uważam, że to zabawne wyobraźcie sobie, że idziecie przez wieś ulicą mijacie czyjś dom i widzisz faceta *********** świnię ja bym chyba nie wytrzymał ze śmiechu x] :P

ania_o 
Mmm... Peanut butter

Wysłany: 2007-09-20, 14:39   
   Ulubiona postać: Claire

mielny - wg mnie nie ma w tym nic smiesznego. To jest obrzydliwe i odrazajace.

Lost not yet found
Breathing in misery
Hope lurks around
When will the sun ever shine on me
I need love to come carry me
Take me away
Please someone find me
/Ledisi Lost&Found/

Mahone 
perfect silence

Wysłany: 2007-09-20, 14:44   
   Ulubiona postać: Daniel

No tak, ja jeszcze nie miałem okazji wypowiedzieć się w tym jakże kontrowersyjnym temacie :roll: W ogóle pisanie o tym uważam za swego rodzaju "niemoralność".Jak można pisać, że np. świniom czy psom sprawia to przyjemność :roll: Większego zboczenia seksualnego nie widziałem.Ja wypowiem się nie jako przeciwnik tego, ale człowiek, który uważa iż takie sprawy nie powinny zostać poruszane w miejscu publicznym...Bo co kto komu robi powinno być zapisane we własnym sumieniu... :roll: Bo póki pewnych spraw nie porusza się w miejscu publicznym wszystko jest dobrze, pisząc o tym można tylko zmienić pogląd człowieka na bliźniego.Wg. temat ten powinien zostać zamknięty, bo wywiąże się taka dyskusja, że tylko warny się posypią...I w ogóle Mat jak możesz pisać takie rzeczy.Prezcież to jest obrzydliwe.Ale to już Twoja sprawa...Postaw się w sytuacji zwierzęcia.Miło by Ci było? Powiem jednym słowem pewnie NIE.Bo skąd wiesz, że zwierzętom się to podoba? Bardziej nazwał bym to "gwałtem na zwierzętach".I zapewne teraz będziesz się bronił, że masz rację.Ale zapewniam Cię, że nie.To co napisałem powinno wystarczyć...

Dziękuję za uwagę.

What did you see?

Mat 
I don't feel pain

Wysłany: 2007-09-20, 15:03   

mielny napisał/a:
ja tam też uważam, że to zabawne wyobraźcie sobie, że idziecie przez wieś ulicą mijacie czyjś dom i widzisz faceta *********** świnię ja bym chyba nie wytrzymał ze śmiechu x] :P

No ja też bym się śmiał ^^

Widzicie, mamy po prostu różne poczucia humoru ;P Dla mnie to jest takie chore, że aż śmieszne xD

Mahone napisał/a:
Postaw się w sytuacji zwierzęcia.Miło by Ci było?

Ekhem xD
Napewno nie jakbym byl chomikiem czy psem <lol> tylko takim większym ^^ Ale może płci przeciwnej ;pp

Mahone napisał/a:
Bo skąd wiesz, że zwierzętom się to podoba?

A skąd wiesz, że nie? Nie da się ukryć, że to jest przyjemność ^^ Niektóre zwierzęta czasami same się nastawiają na to ;s

Tears don't fall

Horacy 
Hycel DN

Wysłany: 2007-09-20, 15:08   
   Ulubiona postać: Ben

To, że temat jest kontrowersyjny nie znaczy, że należy go zamykać.
Forum dyskusyjne służy również do rozmowy na tematy, które budzą mieszane uczucia i takie tematy najczęściej gromadzą masy, gdyż znajduje się zarówno wielu zwolenników jak i przeciwników danego poglądu czy też zagadnienia.

Nie wierzę, że nikt z rozmówców nie zasięgnął w sprawie zoofilii do naukowych źródeł. Krótka notka z wikipedii mówi wystarczająco dużo na ten temat:

"Zoofilia (gr. ζωον, zôon – "zwierzę" i φιλία, philia – "przyjaźń" lub "miłość") – rodzaj parafilii: stan, w którym jedynym lub preferowanym sposobem osiągania satysfakcji seksualnej jest wykonywanie czynności seksualnych przy udziale zwierząt.

Przykładowo można wymienić:

avisofilię (w tym przypadku pobudzenie seksualne związane z ptakami),
ekwinofilię (pociąg seksualny do koni); Apulejusz w "Złotym ośle" przytacza opis stosunku seksualnego kobiety z ogierem osła,
kynofilię (związana z psami),
ofidyfilię - doznania seksualne związane z kontaktem z wężami; Günter Grass w "Blaszanym bębenku" opisuje skutki użycia węgorza jako akcesorium seksualnego."

Parafilia to inaczej zboczenie, jakiś rodzaj zaburzenia preferencji seksualnych.

"Parafilia – zaburzenie preferencji seksualnych; utrwalone zachowanie seksualne, które kształtuje się w rozwoju osobniczym wskutek oddziaływania bodźców kojarzących się ze stanami silnego podniecenia. Elementy strukturalne zachowania parafilnego, które umożliwiają jednostce osiągnięcie satysfakcji na poziomie psychicznym (czyli zaspokajają potrzeby seksualne) jednocześnie wykluczają spełnienie biologicznej (prokreacja) lub społecznej (tworzenie więzi) funkcji zachowania seksualnego."

Taki człowiek jest poprostu nieszczęśliwy, jest chory i nie może normalnie funkcjonować w społeczeństwie, a czasami nie jest nawet świadomy swojej odmienności. Zwierzęta cierpią przy tym również, jest to zachowanie głęboko nieetyczne i niemoralne, ale częściowo uzasadnione, bo spowodowane zaburzeniami psychicznymi. Niewielu z was słyszało też pewnie o zoosadyzmie, tutaj znęcanie się nad zwierzętami wywołuje reakcję seksualną. Zwierzę mówić nie potrafi, a taki czyn z całą pewnością powoduje nieodwracalne zmiany w jego psychice.

Czy są gosze parafilie? Nie mnie to oceniać. Polecam zapoznać się dokładnie z całą notką: http://pl.wikipedia.org/wiki/Zboczenie

_||_

Alcohol - The solution to all of life's problems.

Mahone 
perfect silence

Wysłany: 2007-09-20, 15:16   
   Ulubiona postać: Daniel

Mat napisał/a:
A skąd wiesz, że nie? Nie da się ukryć, że to jest przyjemność ^^ Niektóre zwierzęta czasami same się nastawiają na to ;s

że się nastawiają to jedno, a że ktoś ich ekhem to drugie.To odbija się na psychice zwierzęcia.Rozumiem, że jednym przychodzą do głowy pomysły nie z tej ziemi :roll: ale wg. mnie to to chore jest.Podchodzisz do psa i mu to robisz.Wszystko extra, super, oprócz jednego szczegółu: póki nie znasz myśli zwierzęcia nie powinieneś tego robić.Może dam inny przykład.Co to jest gwałt to za pewne każdy z nas wie.No właśnie.Pozwolę sobie porównać obie sytuacje i zadam pytanie: Jakbyś się czuł gdybyś został zgwałcony? Zapewne tak, jak owe zwierzę po tym incydencie.Jednak na to pytanie odpowiedz sobie sam duszy i zastanów się nad tym co pisałeś.Nie chodzi mi o to, że mi to przeszkadza czy cuś, chodzi mi po prostu o to, że Zoofilia jest najgorszym zboczeniem seksualnym w biologii.A zoofilia to stan, w którym jedynym lub preferowanym sposobem osiągania satysfakcji seksualnej jest wykonywanie czynności seksualnych przy udziale zwierząt.Pisze to teraz jako humanista, byś zrozumiał i zastanowił się nad tym co pisąłeś.Ja wiem, że może tego nie robiłeś, ale chcę uświadomić również innym, iż taki sposób zaspokojenia seksualnego wiąże się z pogorszeniem psychiki zwierzęcia i może stać się nałogiem.Chcesz to robić, rób to sam, ale nie z udziałem zwierząt... :roll:

What did you see?

Odpowiedz do tematu

Opcje 
Zezwolenia Opcje