Wysłany: 2008-05-18, 11:02 "Fringe" Ulubiona postać: Daniel
Produkcja: USA | Gatunek: Akcja, Horror, Science Fiction
Reżyseria: Alex Graves
Scenariusz: J.J. Abrams , Alex Kurtzman
Joshua Jackson : Peter Bishop
John Noble : Dr Walter Bishop
Mark Valley : John Scott
Christopher Britton : Dr Bruce Sumner
Lance Reddick : Phillip Broyles
Data Premiery: 26 sierpnia 2008
Cytat:
Każdy kolejny odcinek "Zagubionych" to mniejsza oglądalność. Nowi bohaterowie i emocjonujące przygody nie przyciągają już widzów. Szukający widocznie nowych wyzwań, pomysłodawca serialu J.J. Abrams od kilku miesięcy pracuje nad nowym projektem dla stacji FOX. Pod tajemniczym tytułem "Fringe" kryje się serial, mający zmienić oblicze telewizji!
Źródła donoszą, że dwugodzinny pilot serialu został już oficjalnie potwierdzony, a jego koszt powinien zamknąć się w kwocie 10 milionów dolarów, będąc jednocześnie najdroższą produkcją w historii. Znając rozmach J.J. Abramsa można być pewnym, że początkowy budżet na pewno nie zostanie zmarnowany. "Fringe" opowiadać będzie o trójce bohaterów, którzy prowadzą śledztwa związane ze zjawiskami paranormalnymi. Skoncentrują się oni głównie na fenomenach w nauce i medycynie.
Zespół stworzą agentka FBI (Anna Torv), genialny naukowiec Walter Bishop (John Noble) i jego nadzwyczaj inteligentny syn (Joshua Jackson), mający problemy z uzależnieniem od hazardu. Ze wstępnych zapowiedzi wiadomo, że "Fringe" pojawi się w jesiennej ramówce FOX. Aby zdobyć oficjalne potwierdzenie musimy poczekać do końca maja, kiedy to przedstawiciele stacji zaprezentują ramówkę na nowy sezon.
Serial będzie emitowany w jesieni na antenie Telewizji FOX.
Sądząc po trailerze to coś na wzór "Z Archiwum X" i "Tajemnic Smallville".
Wg. mnie J.J. Abrams powinien najpierw jednak skończyć pracę nad Zagubionymi, by jakieś sensowne zakończenie fabuły wymyślić, a nie brać się za nowy serial, no ale zobaczymy co z tego wyjdzie.
Czy ten serial ma szanse na zdobycie tylu fanów co "Zagubieni" Piszcie.
_________________ What did you see?
Ostatnio zmieniony przez Mahone 2008-05-18, 18:21, w całości zmieniany 8 razy
Dokładnie. Fakt, że "Fringe" powstaje pod okiem Abramsa nie ma dla mnie większego znaczenia i nie mam zamiaru się tym sugerować. A już na pewno nie padnę na kolana i nie będę wychwalał serialu pod niebiosa przed premierą. Aczkolwiek podobnie jak przedmówcy z miłą chęcią obejrzę odcinek pilotażowy.
Nie zgodzę się natomiast, że Zagubieni nie przyciągają już widzów. Spadająca oglądalność jeszcze o niczym nie świadczy. Sporo osób wybiera mniej legalne źródła gdy podczas emisji serialu np. popija kawunię w pracy.
Istotnie w "Fringle" pojawi się odtwórca roli Abaddona - Lance Reddick(barwne nazwisko swoją drogą).
_________________ Alcohol - The solution to all of life's problems.
Wysłany: 2008-05-19, 19:06
Ulubiona postać: Daniel
J.J. Abrams jest tylko jednym z producentów - on jedynie podsunął pomysł, z którego może powstać bardzo dobry serial, jak zresztą widać na trailerze. Pierwsza scena - katastrofa lotnicza - pewnie tylko nawiązanie do "Zagubionych", jak i innych seriali. Fabułą "Fringe" nawiązuje do "Z Archiwum X", "Tajemnic Smallville" "CSI" i może w pewnym stopniu do "Supernatural". Ale okaże się w sierpniu. Jako fan twórczości Abramsa i kina Sci-Fi na pewno serial obejrzę. A jeżeli sam pilot serialu kosztował 10mln to na pewno coś znaczy. Choć nie mówię, że jakość zależna jest od ceny.
_________________ What did you see?
Ostatnio zmieniony przez Mahone 2008-05-19, 19:49, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2008-05-19, 19:20
Ulubiona postać: Vincent
Horacy napisał/a:
Sporo osób wybiera mniej legalne źródła gdy podczas emisji serialu np. popija kawunię w pracy.
Albo tivo'uje.
Co do serialu... hmm... na dobrą sprawę jest to "X-Files", w którym jeden z dwójki głównych bohaterów ma dzieciaka i nie jest w FBI. Zapewnę rzucę okiem, ale nie przepowiadam długiego życia - w końcu dopiero co skończył się identyczny serial, trwający dziewięć lat, a co za dużo, to nie zdrowo.
Wysłany: 2008-05-19, 20:15
Ulubiona postać: Daniel
Oby ten serial nie miał indywidualnej fabuły w każdym odcinku (jak w CSI).
Takich seriali było praktycznie dużo. Ten jednak może rzeczywiście stać się hitem i zyskać wielu fanów. Jeżeli dobrze wyczytałem na jednej ze stron to serial ma posiadać ograniczenie wiekowe PG 16, przez co twórcy będą sobie mogli na więcej pozwolić.
Skoro dowiedziałam się o serialu jeszcze przed premierą (w przeciwieństwie do wszystkich innych seriali, o których mi mówiono po wyemitowaniu kilku odcinków, a nadrabiać strat mi się oczywiście nie chciało i nie wiedziałam jak to wszystko się zaczęło ;P) to mam zamiar przynajmniej pilotażowy odcinek obejrzeć. I bynajmniej nie ze względu na to, że maczał w tym palce Abrams. Po prostu gatunek mi pasuje i warto zobaczyć coś odmiennego od Zagubionych :nuts:
Oglądnąłem pierwszy odcinek i muszę przyznać, że to nic nadzwyczajnego... Nasz ukochany pan Abrams powinien w końcu zrozumieć, że nie stworzy już czegoś takiego jak LOST. Na siłę próbuje wymyślić coś co będzie się równać z Zagubionymi. Osobiście uważam, że odcinek jest mocno średni. Jedyne co mnie zaskoczyło to końcówka... Ale nie będę spoilerować . Tematyka jest podobna do "Z archiwum X" ale nie ma tu żadnych kosmitów ani tym podobnych rzeczy. Będę oglądać dalej tylko dlatego, że przy takiej końcówce muszę wiedzieć co będzie dalej.
Widziałem odcinek pilotażowy wczoraj i muszę przyznać, że był bardzo dobry. Nie można porównywać tego serialu do "Lost", bo mimo że oba mają wiele wspólnego z fanatstyką, nie są do siebie zbyt podobne. Czekam na kolejne odcinki, bo zapowiada się bardzo dobra produkcja. Byleby nie ciągnęła się przez więcej niż 3 sezony xD